מה זה SSL והאם יש צורך בתעודה זו באתרי וורדפרס?
על תעודת SSL, הקשר לאבטחה ומדוע כדאי לדאוג לכזו עבור אתר הוורדפרס שלכם.
עם נתח שוק של 30% צפונה, וורדפרס היא מערכת פופולרית היושבת מאחורי המון אתרים עסקיים. כמובן שפופולריות זו הופכת אותה למטרה אף יותר מעניינית וקוסמת להאקרים ולהתקפות זדוניות ואלו יכולות בקלות לפגוע באמון קהל הלקוחות שלכם ולהשאיר אתכם תקועים עם טראפיק נמוך ונפילה במכירות.
כאשר אנשים מדברים על אבטחה, הם בדרך כלל מזכירים מונח מסויים, שניתן לומר כי לו ולאבטחת אתר וורדפרס יש מעט מאד במשותף ואני מדבר על תעודת SSL. המיסקונספציה מתבססת על רעיון שגוי של כיצד אותן תעודות SSL עובדות וקשורות לאבטחה.
הנגשת אתרי וורדפרס ונגישות ברשת
על נגישות והדרך להנגיש אתרי וורדפרס.
ככל שישנם יותר גולשים והמודעות לרשת האינטרנט הולכת וגדלה, הנגשת אתרים הופכת להיות יותר ויותר הכרחית. נגישות (״עיצוב אוניברסלי״) אינה נמדדת אך ורק לפי הקוד אותו אתם כותבים כמפתחי וורדפרס אלא גם לפי עיצוב ותוכן האתר. לכן, ניתן לומר כי נגישות ושימושיות קשורים אחד לשני במידה רבה.
נגישות והנגשת אתרים הם עולם מאד רחב עד כדי שהפכו להיות תחום תעסוקה בפני עצמו. עם זאת, אל תתנו לעובדה זו להפחיד אתכם מכיוון ונגישות אינה כזו מסובכת להטמעה.
מדוע הציון ב Google PageSpeed אינו רלוונטי
הציון בכלי בדיקת המהירות של גוגל אינו מדד למהירות בפועל של אתר הוורדפרס שלכם.
כבעלי אתר וורדפרס, ברור לכם שעל האתר להיות מהיר ככל שאפשר. כנראה ואתם קוראים מאמרים שונים על הדרכים לשיפור המהירות ועל ההגדרות שיש לקבוע על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר.
סביר להניח שהתקנתם גם תוסף Cache כזה או אחר ואתם מעוניינים לדעת כיצד זה שיפר את מהירות האתר שלכם. אז רבים מכם כנראה ניגשים לכלי בדיקת המהירות של גוגל (Google PageSpeed Insights) מכיוון והרבה מהמאמרים מפנים אתכם לכלי זה המבקש להכניס את כתובת האתר שלכם לבדיקה ציון האתר שלכם.
חיזוק אבטחה באתרי וורדפרס – אופטימיזציה וטיפים
כיצד תוכלו לחזק את אבטחת אתר הוורדפרס שלכם? (Hardening WordPress).
נכון לעת זו, וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר, מתוך כל האתרים המשתמשים במערכות ניהול תוכן כלשהן וורדפרס תופסת 56.8% ומכאן שהשימוש בוורדפרס בכלל האתרים הקיימים הינו מעל 26.5%. מאחר ווורדפרס תופסת נפח כה גדול מהשוק – וורדפרס מביאה איתה סכנות אבטחה ומעלה את הסיכון לנסיון פריצה כאשר מתגלות פרצות אבטחה במערכת.
במדריך זה נראה יותר מ 20 פעולות שיש לבצע או לשים עליהם דגש בהקשר של אבטחת אתרי וורדפרס. אין לקחת את נושא האבטחה בקלות ראש כי האמינו לי שאינכם רוצים להגיע למקום בו האתר שלכם נפרץ. הקדימו תרופה למכה ואבטחו את אתר הוורדפרס שלכם בצורה המיטבית במספר שעות עבודה מקסימום…